pátek 1. září 2017

Štramberk

   Nechápu, jak je to možné, ale konec prázdnin je tady. Nevím jak vy, ale my jsme si ty letošní užili moc. Žádná týdenní dovolená se sice nekonala, ale nějaké kratší pobyty se nakonec přeci jen odehrály a hlavně jednodenní výlety. Doufala jsem, že zvládnu přes prázdniny napsat více příspěvků, ale pak jsem se rozhodla raději nechat se unášet tím proudem a užívat co nejvíc chvil se svými dětmi. Děti tedy není to správné označení pro některé z nich :). Štěpán se Štěpánkou mají 14 let a oba mě předrostli. A změnili se za poslední rok velice. Nejen vzhledem, ale i chováním, vystupováním a prožíváním. Dětmi již rozhodně nejsou. S Martínkem jsme v  srpnu oslavili čtvrté "příchodniny". Už čtyři roky žije u nás a je členem naší rodiny. A i když to není vždy jednoduché, neměnila bych. Stal se jedním z nás. Teď se chci ale vrátit k jednomu krásnému výletu z konce července. Slunce neúprosně hřálo, pot se z nás lil, hledali jsme zastíněná zákoutí a užívali si společných chvil. V krásném městě Štramberku. Strávili jsme v něm a jeho okolí celičký den a ono nám dalo spoustu neopakovatelných dojmů a zážitků.
 

   Štramberk je velice malebné město v předhůří Beskyd. Tolik malebných zákoutí jsem opravdu nečekala. Lidé si své městečko očividně velice hýčkají. Opravené roubenky, záplava květin, úzké uličky a nádherné výhledy do krajiny. Toto město si mě podmanilo. A aby toho nebylo málo, nabídne vám navíc ještě známou jeskyni Šipka proslavenou archeologickými nálezy, hrad Štramberk, rozhlednu na Bílé Hoře, arboretum, muzeum Zdeňka Buriana a mnoho dalšího. Když k tomu všemu přidáte vyhlášené štramberské uši, které si zde můžete dopřát v mnoha cukrárnách naplněné krémem či šlehačkou, pak je toto město prostě rájem pro výletníky :). Mě si Štramberk získal a okouzlil. Prošli jsme si naučnou stezku kolem Štramberka, jejíž jednotlivá zastavení nás provedla a seznámila s tím nejvýznamnějším. Velká část stezky vedla přírodou a tak jsme si i v parném létě užili stínu a příjemného klima lesa. A výhledy které se nám cestou otevíraly byly prostě jedinečné a stále je vidím před sebou. Den jsme zakončili na zdejším koupališti a odměnili se i již zmíněnou sladkou pochoutkou. Bylo nám báječně a jestli jste ještě ve Štramberku nebyli, napravte to, litovat nebudete :).

1 komentář :

  1. Hned bych se tam rozjela! Aspoň jsem se pokochala Tvými krásnými obrázky a povedenými záběry. Přeji hodně takových povedených rodinných dní..

    OdpovědětVymazat